Cima censura que “s’equipari la violència de grups organitzats” amb “mesures de contenció dels Mossos”

Cima censura que “s’equipari la violència de grups organitzats” amb “mesures de contenció dels Mossos”

Política

Xavier Cima, diputat de CiU al Parlament de Catalunya, ha censurat que des de diferents sectors i àmbits polítics “s’equipari la violència exercida per part de grups organitzats” amb “mesures de contenció del Cos de Mossos d’Esquadra”. El diputat de CiU ho ha afirmat durant el debat d’una moció al Parlament que defensava la tasca de la policia catalana. Cima ha defensat la tasca dels Mossos d’Esquadra perquè la seva acció es basa en l’ús de la força “sota criteris de proporcionalitat, oportunitat i congruència”
 
El diputat de la federació nacionalista ha concretat que en manifestacions legítimes –“amb les quals podem no compartir el motiu de la protesta”- s’hi barregen grups organitzats, aprofitant-se d’un entorn pacífic. “Hi ha un canvi qualitatiu, són més violents i millor organitzats i amb una estratègia planificada de confrontació amb l’ordre públic”.  Cima ha assegurat que davant d’aquest context, és indiferent el posicionament ideològic d’aquests grups organitzats. En aquest sentit i tenint en compte la impassibilitat d’alguns grups polítics, el diputat de CiU ha estat concís: “El que hem de condemnar d’una manera seriosa és la violència”.      
 
Per això, Xavier Cima ha mostrat la seva preocupació perquè “l’endemà de cada manifestació, sigui la policia qui ha de demostrar permanentment el que no ha fet”. “Ens hauria de causar, si més no, perplexitat”, ha afegit.    

“Mediació, diàleg i vies constructives”

El diputat ha defensat la tasca del Departament d’Interior, perquè mentre alguns col·lectius “volen imposar un clima d’enfrontament i violència”; des de CiU i el Govern “no defugim el recurs de la mediació, del diàleg i de vies constructives per resoldre conflictes”.