Teresa Jordà en una llista amb 43 alcaldes o exalcaldes més, per un tema de dietes de la FCM

Teresa Jordà en una llista amb 43 alcaldes o exalcaldes més, per un tema de dietes de la FCM

Política

Un jutge de Sabadell investiga quantitats cobrades per 44 alcaldes o exalcaldes quan aquests formaven part de la Federació de Municipis de Catalunya. L'objectiu és saber si pressumptament, aquestes quantitats, es van cobrar com a sous encoberts per dietes, desplaçaments o reunions que no es van arribar a celebrar mai.
Tot i que el cas més rellevant és el de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que hauria cobrar 23.964 euros, o el de Miquel Arisa, de Centelles, que hauria percebut 10.548 euros, a la llista hi ha 42 alcaldes o exalcaldes més entre els que hi ha l'exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, que haura percebut la quanitat de 1.326 euros. Recordem que Jordà va formar part de l'executiva de la FMC en el període comprès entre el 2007 i el 2011.
Teresa Jordà afirma que «estic molt tranquil·la, encara que aquesta és una situació que agrada ningú». L'exalcaldessa de Ripoll explica que aquesta quantitat «la percebia per assisitir a reunions» i afirma que «en cap cas no hi ha hagut malversació de cap mena».
El tema forma part de l'anomenat Cas Mercuri i la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció podria demanar-ne la imputació d'aquesta quarantena llarga d'alcaldes i exalcaldes que són a la llista.