L'ajuntament de Campdevànol reclama un radar a Foment

L'ajuntament de Campdevànol reclama un radar a Foment

Seguretat

La millora de la seguretat de la N-260 al seu pas per Campdevànol ha estat un dels cavalls de batalla dels diversos equips de govern que han passat per l’ajuntament. El 12 de juliol es va viure un altre atropellament, en aquest cas d’un menor, i el consistori considera que el titular de la via, el Ministeri de Foment, ha de fer un pas endavant.

Una de les mesures més recents va ser la instal·lació de nous semàfors a l’alçada de l’hoetel Sèquia Molinar però l’ajuntament vol que ara s’aposti pel control de la velocitat dels vehicles. La solució és per tant la instal·lació d’un radar fix a l’entrada sud, similar al que hi ha a la sortida cap a Ribes de Freser, que el Servei Català de Trànsit va instal·lar el 2010.  L’objectiu és que els vehicles respectin la màxima velocitat permesa, que és de 50 quilòmetres per hora, i aixi reduir el risc per als vianants. L’ajuntament tampoc veuria amb mals ulls un ràdar mòbil.

Tal i com ha avançat l’alcalde, l’ajuntament té previst renunir-se amb els reponsables del ministeri el mes de setembre per tractar aquesta qüestió.