Ripoll acaba amb un punt negre d'abocament d'aigües brutes al riu Ter

Ripoll acaba amb un punt negre d'abocament aigües brutes al riu Ter

Seguretat

L’ajuntament de Ripoll ha anunciat que les obres per eliminar un dels punts negres més importants d’abocament d’aigües brutes al riu Ter s’han donat per finalitzades. En concret, just darrera del Centre Civic de la Devesa del Pla. Unes actuacions que no han costat ni un euro al consistori perquè les ha assumit l’empresa privada que està urbanitzant el sector del pla.

Les obres van començar a principis del mes d’abril i han consistit en substituir la canonada actual per una altra d’un diàmetre superior que creua el riu. D’aquesta manera, es resolen els abocaments puntuals en cas de pluges intenses i d’obturació de la canonada general que provè del sector del carrer Concepció Ducloux. Un problema que es va agreujar el 2009 coincidint amb el tancament de la Preparación Tèxtil.
 
Per tant, s’ha solucionat un problema històric de clavegueram a Ripoll i que l’Agència Catalana de l’Aigua havia reclamat en diverses ocasions a l’ajuntament. La mateixa agència va actuar en aquest punt el 2001 però sense èxit.