L'hospital de Campdevànol tanca el 2015 amb bona valoració

Seguretat

2.500 malalts hospitalitzats, entre els ingressats i els qui han rebut cirurgia major ambulatòria. 30 mil consultes externes, una mica més de 12 mil urgències i una activitat quirúrgica com la del 2014. Amb aquests números ha tancant el 2015 l'Hospital de Campdevànol, amb una lleugera pujada de les atencions d'urgències, en una comarca amb 25.200 habitants censats. La direcció del centre ha assegurat que el 80 o 85% de les accions plantejades al pla estratègic estan realitzades.

Ha estat un any complex pel que fa a la gestió. El servei català de salut ha canviat la manera de contractació i s'està aplicant als treballadors un nou conveni que suposa més despesa per l'Hospital. Tot i això, s'ha actuat i s'actuarà amb la premissa que tot allò que es pugui fer als hospitals de Campdevànol, Olot i Vic, no es faci a d'altres centres.

Les llistes d'espera s'han reduit, especialment en les operacions de caractes. El 2016 s'espera que també sigui un any complicat, per les conseqüències dels canvis del 2015. A més, tampoc se sap quin impacte tindrà el canvi del model d'atenció ràpida del servei d'emergències, que posarà un vehicle d'intervenció ràpida a Sant Joan de les Abadesses.