Un ferit de gravetat en un accident de muntanya a Setcases

Seguretat

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han estat treballant al llarg d'aquest migdia en un accident de muntanya que ha tingut lloc a Setcases. Un xic abans de la una del migdia, els cossos de seguretat han rebut l'avís de part d'un dels companys de l'accidentat, un jove garrotxí de 20 anys.

Segons el que ha transcendit, un membre del grup –que eren tres joves garrotxins– s'ha precipitat des d'una alçada de prop de 150 metres, mentre tots tres practicaven senderisme entre el Gra de Fajol Petit i l'estació d'esquí Vallter 2000; tot i així, encara no s'han determinat les causes de la caiguda.

Al lloc de l'accident s'hi ha desplaçat un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i dues unitats del GRAE (Grup d'Actuacions Especials), a part de diversos vehicles de suport. Els efectius han pogut arribar a l'accidentat i l'han pogut rescatar amb helicòpter i traslladar-lo amb un helicòpter del SEM fins a l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta. el jove ha patit politraumatismes i el seu estat, de moment, és crític. Els seus companys no han patit cap mal.