Aquest vespre s'escollirà el nou alcalde o alcaldessa de Planoles

Política

Aquest vespre es coneixerà qui serà el nou alcalde o alcaldessa de Planoles. Per tant, l’ajuntament ja té en la seva possessió les credencials del nou regidor, en Jeroni Marín, que substituirà Txema Corcuera a l’equip de govern. Així doncs, Marín prendrà posessió com a setè edil de la corporació municipal i ja es podria escollir quina persona serà el successor de Corcuera.

D’aquesta manera, es seguirà el reglament marcat per la Junta Electoral Central, que havia comunicat que no es podia portar a terme la votació del nou alcalde fins a tenir tots els papers en regla. En cas contrari, es podia haver impugnat el ple que hi havia previst per la setmana passada. La sessió extraordinària començarà a les set del vespre, en el dia que s’acaba el termini de deu dies hàbils per escollir nou batlle.

Pel que fa a les travesses, tot sembla indicar que Marín no tindrà cap opció, és un home amb experiència política però que acabarà d’entrar, i Enric Gràcia, l’actual alcalde en funcions, va dir públicament que no s’hi veia desenvolupant aquesta responsabilitat però tampoc es pot descarta del tot. L’equip de govern està format per dues persones més. Són les regidores Montserrat Viñas i Pura Bover, que també poden optar al càrrec. A l’altra banda, a l’oposició, hi ha Gent per Planoles, que ha descartat participar en dues mocions de censura, liderades per Montse Viñas i l’exalcalde, Txema Corcuera.  Per tant, tot sembla que no hi haurà sorpresa.

El nom del nou regidor de l’ajuntament de Planoles, Jeroni Marín, es va conèixer fa just una setmana.