Teresa Jordà pronostica que el bloqueig continuarà a l'estat encara que hi hagin terceres eleccions

Política

La diputada Teresa Jordà no descarta la celebració de més eleccions a l’estat espanyol. Segons el seu punt de vista, la governabilitat continuarà bloquejada fins que els partits espanyols entenguin que cal prendre una postura decidida sobre el procés independentista a Catalunya. Per la diputada republicana, el resultat de la investidura de Mariano Rajoy ja era conegut a priori i per tant, no hi havia cap marge per la sorpresa.
 
Encara queden dos mesos per convocar les que serien les terceres eleccions, i hi ha diverses alternatives per formar govern. Malgrat tot, sembla que ara hi haurà un temps d’espera i caldrà veure que passa amb les eleccions que s’han de celebrar al País Basc i Galicia. Segons Jordà, els partits catalans estarien disposats a pactar amb el PSOE per crear una alternativa al Partit Popular però el problema és que l’esquerra espanyola, és més espanyola que d’esquerres. Des de Catalunya, només es posa una condició clara i concisa.  
 
En cas de no arribar a cap acord, les terceres eleccions es celebrarien el 18 de desembre. Ara mateix, i més enllà dels debats, l’activitat al Congrés és inexistent perquè, segons Jordà, el Partit Popular no vol crear comissions perquè es presentin iniciatives parlamentàries.