El Consell d'Alcaldes aprova un nou contracte de recollida de residus després d'acceptar la marxa de Camprodon

Política

Amb voluntat de garantir el servei als municipis que confien la competència de recollida de residus al Consell Comarcal del Ripollès, el Consell d'Alcaldes, reunit ahir, ha aprovat per catorze vots a favor i tres abstencions un nou plec de bases per adjudicar aquest contracte. Segons la nota de premsa de l'ens comarcal, aquesta decisió s'ha pres després que el Consell Comarcal acceptés la revocació per part de l'ajuntament de Camprodon de la delegació de la competència de recollida de residus i, conseqüentment, suspengués el concurs en marxa des del juliol.

Segons han explicat el president del Consell d'Alcaldes, Eudald Picas, i el president del Consell Comarcal, Joan Manso, la sortida de Camprodon del servei comarcal de recollida de residus suposava una alteració de més del 10 % del preu global del
servei i, per tant i segons el que estableix la llei, això obligava a iniciar un nou procés de licitació. Manso i Picas han reiterat que han ofert tot el diàleg possible al consistori camprodoní perquè, segons subratllen, la prioritat de l'ens de cooperación és donar a cada municipi el servei que més s'adapti a les seves necessitats. Així mateix, han recalcat que el Consell Comarcal resta obert a assumir de nou la competència de la recollida de residus del municipi de Camprodon, que li havia estat delegada des del 1998, en cas que així ho desitgi el consistori.

El nou contracte de recollida de residus preveu, doncs, la prestació del servei a tots els municipis de la comarca menys Camprodon mitjançant cinc models de recollida amb la voluntat d'adaptar-se a les necessitats manifestades des de cada ajuntament: compactadores, porta a porta, càrrega bilateral, càrrega posterior id’iglús. Tot plegat amb la voluntat de mantenir el compromís amb els ajuntaments al Consell Comarcal i prestar un servei que millori la qualitat de vida dels habitants del Ripollès. Tots els ajuntaments de la comarca van estar representants al Consell d'Alcaldes, a excepció de Sant Pau de Segúries.