El Consell Comarcal accepta la renúncia de Camprodon i segueix apostant pel nou servei de recollida de residus

Política

Ple de poca rellevància i de tràmit al Consell Comarcal celebrat ahir al vespre a la seva seu a Ripoll. El punt principal i que va centrar la major part del plenari va ser l’aprovació del nou plec per a la contractació de la recollida de residus, que ja s’havia treballat en el Consell d’Alcaldes de la setmana passada després de la marxa de Camprodon en aquest àmbit.

El nou expedient de contractació es va aprovar amb els vots favorables del Convergència, Esquerra, MES i Demòcrates de Catalunya, i els abstencions de PSC i la CUP. Tot i no tenir rèplica durant les votacions o el torn obert de paraula, altres grups polítics no es mostraven d’acord amb la situació a què s’ha arribat. En aquest sentit, Roger Bosch, d'ERC, lamentava que, des del seu partit, estaven «espantats». Bosch afegia que «el fet que Camprodon deixi la gestió mancomunada d'escombraries a nivell comarcal és una peça més del puzle que en diem comarca del Ripollès que es desmunta. I ho fa, al nostre entendre, per una manca de lideratge des del Consell Comarcal. Entenem que l'opció de formar-ne part o no és una qüestió municipal; però si des del Consell Comarcal, totes les actituds polítiques que prenem és que siguin els municipis qui decideixin què s'ha de fer o deixar de fer, tampoc entenc què estem fent aquí, al Consell Comarcal [...] Si aquí no hi fem res, deixem l'òrgan purament com a gestor i oblidem-nos de la part política.». Per la seva banda, Anna-Belén Avilés, del PSC, afirmà que «és cert que no es pot acceptar que la comarca, mica en mica, vagi perdent comarcalitat i cadascú vagi per la seva banda. D'entrada, sembla que continuaran els 18 municipis, però des del PSC considerem que és evident que per fer la recollida de Camprodon s'ha de passar com a mínim per les portes de Sant Pau, i hi ha una certa por que això sigui un efecte en cadena».

Altres punts que es podrien destacar del breu ple d’ahir va ser un seguit de petites modificacions del Protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe. En el torn obert de paraules, es va acceptar la moció d’urgència del conseller Jaume Garcia, d’ERC, per renunciar formalment al seu càrrec. Garcia ja havia renunciat anteriorment com a regidor de Campdevànol per motius personals. Esquerra Republicana està treballant per buscar-ne un substitut.