Camprodon inclourà un càrrec de confiança per col·laborar en la gestió municipal

Política

L’ajuntament de Camprodon va celebrar ahir al vespre el ple corresponent al mes de setembre. La part central que va ocupar el debat al plenari va ser la modificació de pressupostos de cara a incloure diverses obres que no havien estat contemplades, com la de la baixada de la plaça de Santa Maria, i la rehabilitació de la piscina municipal per adaptar-la a minusvàlids i suprimir-ne les barreres arquitectòniques.
El punt que va centrar el debat i la polèmica, però, va ser la modificació del pressupost municipal per incloure la figura d’un gerent per col·laborar en la gestió del consistori. Aquest lloc de treball nou serà un càrrec de confiança.

Xavi Sala, alcalde de Camprodon, declarava al respecte que «l’ajuntament de Camprodon incorporarà un càrrec de confiança. S’ha hagut de modificar el pressupost per adequar una partida al capítol corresponent de càrrecs de confiança, per tenir una persona que farà de coordinació dins la gestió municipal. Una persona que reforçarà el que hem dit des del primer dia des de l’ajuntament: apostar per la gestió i fer un ajuntament més àgil i més eficaç».

Per equilibrar la balança en l’aspecte econòmic, l’alcalde de Camprodon ha decidit renunciar al seu propi sou.

L’oposició no veu amb bons ulls la creació d'aquesta figura a l’ajuntament de la localitat. Jordi Berdala, des de l'equip de Tots Per Camprodon, declarava que «en aquests temps de crisi en què estem, aquestes coses no es veuen gaire bé, i menys quan amb una dedicació del 80% té un sou de 36.000 euros anuals més costos de Seguretat Social i no sé si dietes. L’alcalde sap qui és la persona, però encara no s’hi ha parlat, d’això. Crec que aquesta figura que tindrem nova ve a substituir l’alcalde. Ell mateix ha dit en diverses ocasions que no s’imaginava la feina que donava l’ajuntament, i crec que veu que no pot abastar-ho i compaginar els seus assumptes personals amb l’alcaldia. Això li ve gros i ha d’agafar una persona de confiança. Nosaltres, en 20 anys i amb les grans obres que s’han fet, mai hem tingut una persona de confiança ni ningú que ens fes la feina». Berdala tancava les seves declaracions amb «quan les coses no se saben fer o per on han de seguir, algú ho ha de guiar. I crec que serà aquesta persona que substituirà la figura de l’alcalde i la dedicació del batlle es veurà minvada en un percentatge elevat. El temps ens ho dirà, però creiem que l’objectiu és aquest».

Durant la resta del ple es van tractar aspectes com les inspeccions de Dipsalut a la piscina al llarg de l’estiu; una valoració de la figura del vigilant nocturn creada també a l’estiu; i un estat de la qüestió de l’edifici de Can Roig. 

També es va fer constar que l’ajuntament de Camprodon ha dissenyat l’esborrany del projecte per construir la Torre de Comunicacions per als veïnats de Rocabruna, Beget, Font Rubí, Salarsa i Bolòs. Partint d’un pressupost de 150.000 euros, aquest és un primer pas per poder abastar de telecomunicacions aquests veïnats, en una actuació llargament reclamada.