Campdevànol aprova les ordenances fiscals del 2017 amb l'abstenció de tota l'oposició

Política

Maria Sau, de Convergència a l'equip de govern, i Jaume Garcia, a l'oposició d'Esquerra Republicana, ja no són oficialment regidors a l'ajuntament de Campdevànol. Així va quedar aprovat pel plenari municipal, que va acceptar les seves renúncies per motius personals. Ambdós van viure el seu darrer ple al consistori com a càrrecs electes, i van tenir paraules per aquesta experiència en la política municipal.Toni Riera i Blanca Sánchez seran els seus substituts en el càrrec i assumiran el càrrec en el plenari del mes de novembre.

Durant la sessió, es van aprovar una modificació provisional de les ordenances fiscals de 2017, amb els vots favorables de l'equip de govern i l'abstenció dels altres tres grups: MES, Esquerra i la CUP. Entre els canvis, pujades de menys del 5% de la taxa de l'aigua en el tram de prestació de servei, no pas de consum, i en la de recollida i gestió d'escombraries. El govern ho va defensar argumentant que no es cobreixen el 100% dels costos d'aquest servei amb la taxa actual i que, progressivament, el servei s'anirà encarint i és millor fer petites adaptacions del cost que no pas una pujada brusca en un moment puntual.
El ple de Campdevànol també va aprovar el plànol de delimitació d'incendis forestals, el pla local de joventut 2016-19, així com l'emblema de la corporació i el seu manual d'estil.