Sant Joan apujarà l'IBI un 0'88% l'any 2017

Política

El ple de Sant Joan de les Abadesses va aprovar les ordenances fiscals de cara a l’any 2017, la més destacada de les quals va ser la que més va centrar el debat al plenari santjoaní: es tractava de la pujada del gravament de l’IBI fins al 0’88%, fet que va desagradar als membres de l’oposició, que hi van votar tots en contra. Els regidors a l’oposició defensaven que la pujada, amb un 0’84%, hauria salvat perfectament la diferència de recaptació de l’IBI amb els últims anys.

L’equip de govern es va defensar a través de la revalorització dels valors catastrals, que s’han anat modificant en els últims anys. L'objectiu, segons Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan, és que ningú «pagui més que el que ja va pagar el 2013».

Un altre punt destacat del plenari va ser l’aprovació del compromís amb el finançament dels fons POCTEFA, per projectes a través del “País d’Art i d’Història Transfronterer. Les Valls Catalanes del Ter i el Tec”. Sant Joan s’endurà més de 270.000€ gràcies a aquests fons europeus, i tots els grups municipals van mostrar-se satisfets d’aquest fet.

Altres punts que es van tractar al plenari van ser l’aprovació d’un pla d’acollida per a nouvinguts, mitjançant el qual es podria tenir alguna guia sobre com actuar en aquests casos; o el fet que finalment no es tirés endavant la moció d’Esquerra sobre una administració socialment responsable, ja que, segons l’equip de govern, ja es duen a terme la major part de les accions que volia promoure la moció.