MES manté el pacte de govern amb Convergència al Consell

Política

Al Consell Comarcal, els ànims estan caldejats entre Esquerra Republicana i Convergència. Hi ha altre partits amb poca representació com la CUP i el PSC que encara no s’han pronunciat al respecte del descontent que mostra Esquerra amb la gestió del president, Joan Manso.
D’altra banda, MES Moviment d’Esquerres, amb dos representants al Consell i aliats en el pacte amb Convergència, seguiran mantenint-lo, fins i tot quan ha aparegut la possibilitat d’una moció de censura per part d’Esquerra Republicana.

Jordi Caparrós, de MES Moviment d'Esquerres, declarava que «han sortit fumades d'una possible moció... repeteixo: a nosaltres no ens ha arribat aquesta informació. Ho vaig transmetre als consellers de l'equip de govern de Convergència: si hi ha un problema entre Convergència, nosaltres tampoc crec que hi haguem d'intervenir; per tant, les declaracions que podem fer a hores d'ara són mínimes, ja que ningú ens ha vingut a presentar cap moció de censura, i mantenim el pacte que vam firmar el setembre passat».

Malgrat tot, és cert que no tanquen del tot la porta a res: podria haver-hi nous esdeveniments que els fessin valorar la situació.

Caparrós afegia que «com a conseller es pot reconèixer que sí que algunes gestions es podrien haver fet millor, tant per part d'uns com per part dels altres [...] Però em mantinc en el que estic dient: el pacte es va firmar el setembre passat, i de moment no tenim per què trencar-lo. Si hi ha nous esdeveniments, els valorarem i podrem fer les declaracions pertinents».

Mentrestant, l’expresident del Consell Comarcal i exmembre d’Unió, Miquel Rovira, no s’ha pronunciat encara al respecte. Caldrà estar atents els propers dies als moviments de la política ripollesa.