Greus desavinences entre Joan Manso i Miquel Rovira per la gestió actual del Consell Comarcal del Ripollès

Política

La tensió que hi ha dins de l’equip del govern del Consell Comarcal del Ripollès, i que fins ara era un secret a veus, ja ha trascendit públicament. El ripollesdigital.cat ha pogut saber que a principis de la setmana que ve es produirà una reunió per intentar calmar els ànims entre el president, Joan Manso, i el vicepresident, Miquel Rovira. Serà una trobada on també hi seran presents el president del Partit Demòcrata Català a Girona, Pere Vila, i un dels màxims representants de Demòcrates de Catalunya a les comarques gironines, Eduard Berloso.  

Segons ha pogut saber aquest mitjà, la setmana passada Rovira va amenaçar d’abandonar l’equip de govern. En aquest sentit, l’expresident va manifestar el seu total desacord amb la gestió actual del consell directament a Joan Manso i davant la presència també d’altres persones.  El president, per la seva banda, va replicar dient que per ell ja podia deixar l’equip de govern. Aquest moment de màxima tensió va arribar després que el grup comarcal d’Esquerra manifestés públicament que no compartia en absolut les formes actuals de l’equip de govern i no descartés cap opció per canviar el panorama. Entre elles, la moció de censura on Rovira podria jugar un paper clau. 

El ripollesdigital.cat també ha pogut saber que el vicepresident es va retractar del que havia dit hores després però el mal ja estava fet i ara caldrà posar-hi remei amb aquesta reunió per seguir amb un equip de govern estable i  descartar del tot l’amenaça de la moció. Fa un any i mig, Miquel Rovira va donar pas a Joan Manso com a president del Consell Comarcal del Ripollès. Ho va fer després de decidir deixar Unió i ser un dels fundadors de Demòcrates de Catalunya.   

Segons Miquel Rovira, qui ha confirmat que a principis de la setmana vinent es produirà la reunió, ell només va comunicar al president del Consell Comarcal del Ripollès que s'havia de prendre un període de reflexió en relació a l'acció de govern. Rovira ha explicat que també va comunicar a Manso que li comunicaria la decisió. A més, ha desmentit que s'hagués retractat de les seves paraules