Nova crida de l'alcalde de Ribes de Freser per canviar el model actual de comarca

Política

L'alcalde de Ribes de Freser va parlar molt clar ahir en la tertúlia d’actualitat de Televisió del Ripollès. Marc Prat va posar sobre la taula que el futur de l’Agència Ripollès Desenvolupament no s’ha resolt des del moment que deu dels dinous municipis de la comarca n’han demanat la dissolució. Prat creu que hi ha un problema d’instruments i de governança a l’entitat i va afegir que l’actual model només ha servit per fer política local en nom de la comarca, cosa que ha suposat un benefici per pocs ajuntaments.

Ribes de Freser va marxar fa un any de l’agència i ningú fins ara s’ha posat en contacte amb l’ajuntament per trobar una sortida. Només s’ha parlat sobre aquesta qüestió amb el president del consell comarcal. En aquest sentit, Prat va reiterar la seva crida de seguir fent comarca però amb un altre model. En aquest sentit, l’alcalde ribatà va fer públic que en els últims consells d’alcaldes s’havia arribat a un acord majoritari per variar les estructures organitzatives de la comarca . El problema és que hi ha una part que no ho acaba d’acceptar i fa resistència perquè ja li està bé la situació actual i per tant, no es pot fer un pas endavant.

Marc Prat és partidari que el consell comarcal tornés a assumir les competències delegades a l’agència. Segons ell, no hi hauria el risc d’una politització. Alguns dels serveis que s’han de mancomunar d’una manera diferent a l’actual són residus, serveis socials i gestió tributària, entre altres.