Ribes de Freser puja un 10% la taxa d'escombraries per l'any que ve

Política

El nou contracte per la recollida de residus al Ripolllès encara no està lligat i alguns ajuntaments de la comarca han decidit moure fitxa. Es preveu una rebaixa quan s’adjudiqui el servei a un nou concessionari però en el cas de Ribes de Freser s’ha decidit modificar l’ordenança de la taxa d’escombaries a l’alça pel que pugui ser. En aquest sentit, es preveu un augment del 10% pel 2017.
Aquest increment situa a la població ribatana en la mitjana del que es paga a la majoria de municipis de la comarca, tot i puntualitzar que la resta també hauran de modificar a l’alça les seves taxes. Una de les novetats de la modificació actual és que es farà pagar a les parades que participen al mercat setmanal, donat el gran volum de residus orgànics que generen. 
 
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la puja de la taxa. Els republicans afirmen que en el futur s’haurà de seguir revisant. L’alcalde va afegir que el debat pel nou servei de recollida de residus ha estat complicat però que la postura de Ribes de Freser sempre ha estat molt clara. S’ha de pagar per serveis i no per tones.