Acte de presència del Ripollès a l'acte unitari per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies

Infraestructures

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que presentarà un contenciós administratiu contra Adif davant l'Audiència Nacional aquest mateix divendres. Rull ho va explicar ahir al Palau de la Generalitat en un acte unitari per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies davant d'alcaldes d'arreu del territori i entitats municipalistes com l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. El recurs serà contra la resposta de la companyia, que assegurava que no se sentia vinculada als pactes polítics fets entre la Generalitat i el ministeri de Foment. Per tant, es demanarà a la justícia que obligui Adif a complir. Rull va anar més enllà i va reivindicar el traspàs de tot el sistema ferroviari perquè els ciutadans es mereixen un servei digne.
 
La comarca del Ripollès va estar representada a l’acte pels alcaldes de Ripoll i Ribes de Freser, Jordi Munell i Marc Prat, i el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús.
 
El president Carles Puigdemont, va deixar clar que cada incompliment tindrà una resposta i va afegir que la Generalitat de Catalunya està preparada per gestionar Rodalies.