El 2017 comença amb un augment de l'atur al Ripollès

Economia

El 2017 comença amb un augment de l’atur al Ripollès. Segons les dades del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el nombre d’aturats de la comarca apuntats a l’Oficina de Treball de Ripoll és de 1.114, en data de 31 de gener. Això suposa una augment de la taxa en 45 persones respecte al desembre. L’últim mes del 2016 es va tancar amb 1.069 aturats.

Per poblacions, la capital, Ripoll, és on es comptabilitzen més aturats amb 555, seguida per Sant Joan de les Abadesses amb 142  i Campdevànol, amb 127, que el mes anterior tenien el mateix nombre de desocupats, un total de 134. Segueixen Camprodon, amb 84 (, i Ribes de Freser, amb 73 . Dels grans municipis, Campdevànol és l’únic que ha perdut aturats, amb un total de 7. Segons les mateixes dades del departament de Treball, només consta una persona desocupada a les poblacions de Pardines i Toses. 

En el global de Catalunya, l’atur també ha pujat però la Generalitat ha posat de relleu l’augment interanual de la contractació indefinida per sobre de la temporal. El nombre de desocupats és superior a les 453.000 persones. En definitiva, es pot concloure que el mes de gener ha tornat a posar en evidència l’enorme estacionalitat del mercat laboral i l’augment de l’atur en el conjunt de l’estat també ho demostra.