Ripoll és el municipi de la comarca que més aturats ha guanyat el mes de febrer

Economia

Després de l’augment del gener, el 2017 segueix amb un descens ínfim del nombre d’aturats. Segons les dades del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el nombre de persones de la comarca apuntats a l’Oficina de Treball de Ripoll és de 1.111, en data de 28 de febrer. Això suposa un descens de la taxa en només 3 persones respecte al gener. El primer mes del 2017 es va tancar amb 1.114 aturats.

Per poblacions, la capital, Ripoll, és on es comptabilitzen més aturats amb 566, seguida per Sant Joan de les Abadesses amb 142, els mateixos que el gener,  i Campdevànol, amb 128. Segueixen Camprodon, amb 85, i Ribes de Freser, amb 71. Dels grans municipis, Ripoll és el que ha guanyat més aturats, amb un total d’11. Segons les mateixes dades del departament de Treball, no consta cap persona desocupada a Pardines.  

En el global de Catalunya, s’ha registrat un descens més important de l’atur però el nombre de desocupats encara supera les 450.000 persones.  En el conjut de l’estat, també s’ha reduït la taxa, en el millor segon mes de febrer des del 2005.