Televisió del Ripollès emetrà el concurs "PicaLletres" després de Setmana Santa

Societat

Televisió del Ripollès ha obert de nou les portes de les seves instal·lacions al jovent de la comarca. Entre ahir i avui, el plató d’aquesta casa ha estat l’escenari de la gravació dels programes del popular "PicaLletres".

El concurs que aposta pel foment de la llengua catalana, amb el suport de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. No és fàcil posar-se en primera línia d’un programa de televisió però els nois i noies han tornat a demostrat el seu bon fer, tot i haver de patir els nervis inevitables. En primer lloc, en el moment de rebre les instruccions oportunes, tant a fora com a dins de plató. Després arriba l’inici del programa, amb tot un nou món per descobrir, però això sí, amb el suport dels companys que hi assisteixen com a públic. En cada programa, de 25 minuts de durada, els estudiants han de superar diferents proves i demostrar així el seu domini de la llengua catalana. La principal prova és el lletreig de paraules però també se’ls proposa construir ritmes, detectar barbarismes i relacionar paraules amb la seva definició.
 
La versió ripollesa del concurs "PicaLletres", presentat per Laura Segur, s’emetrà per Televisió del Ripollès després de Setmana Santa.