Clàudia Tremps serà la primera espanyola en córrer la TDS sub 23 de Chamonix

L'altre gran repte de la jove corredora és una ultra trail a Oman

per Xevi Pujol

Esports

Clàudia Tremps entrevistada a Corisa Media Grup
Clàudia Tremps entrevistada a Corisa Media Grup | Xevi Pujol

Clàudia Tremps està immersa en la temporada de curses de muntanya. Després de quedar tercera a la Copa d'Espanya d'Esquí de Muntanya aquest hivern, està obtenint uns grans resultats en el terreny de les curses de muntanya, com un segon lloc al Trail dels Bastions o un tercer a la Celestrail adorrana, de 83 quilòmetres. Els grans objectius, però, encara han d'arribar.

«El primer objectiu que tinc és l'Esquella de Pardines, que va ser la cursa que em va introduir a les trails l'any de la seva estrena, el 2014», diu Tremps, que l'any passat va ser tercera en aquesta prova. I per altra banda, la TDS de Chamonix, que pertany a l'Ultra Trail del Montblanc, on serà la primera catalana -i també espanyola- que la correrà en la categoria sub 23 en tota la història. «Allà espero poder-la acabar i estar dins el Top 20 de noies», explica.

A banda, també es troba en llista d'espera per entrar a disputar l'Ultra Pirineu. El repte més llunyà, però, arribarà al novembre, quan Tremps marxarà a Oman a disputar una ultra trail de 137 quilòmetres, «la més llarga que he fet fins ara».

Per poder rendir en aquest esport, ha d'aprofitar cada moment, entrenant els matins mentre treballa a les tardes. «Les meves vacances aquest any han estat els 4 dies que he marxat a Andorra per fer la cursa i els 15 que marxo a Chamonix», explica. Tremps ja està completament recuperada d'una lesió de genoll que li va fer la guitza l'any passat.