La seu de la prova del mundial de trial per l'any que ve és una incògnita

L'organització no ha confirmat si Camprodon repetirà

per Guillem Sánchez

Esports

El dominador absolut del trial mundial, Toni Bou, a Camprodon
El dominador absolut del trial mundial, Toni Bou, a Camprodon | Arxiu

No se sap del cert si Camprodon acollirà de nou la celebració d’una prova del Mundial de Trial de cara al 2019. L’organització de l’esdeveniment més important del curs de trial arreu del món no ha confirmat que el municipi del Ripollès sigui la seu de la prova corresponent al Gran Premi d’Espanya, per l’any que ve. De fet, falta confirmar el lloc de celebració de la prova a Espanya i també a Gran Bretanya, corresponent a la vuitena i a la setena cita del Mundial 2019.

A diferència de les dues últimes edicions de la competició mundial, per l’any que ve està previst que el GP d’Espanya tanqui el Mundial, el cap de setmana del 21 i 22 de setembre (just una setmana abans de la disputa del Trial de les Nacions, que tindrà lloc a Eivissa). L’àrea de trial permanent de Noassar, a Font Rubí, va reunir el maig del 2017 i del 2018 a tots els pilots del Mundial a la primera prova de la competició, amb un gran seguiment també dels aficionats al trial. Una situació que no se sap de manera oficial si es podrà tornar a viure al Ripollès el setembre de l’any que ve.

El Mundial de Trial 2019 comptarà amb vuit cites, començant per Itàlia i passant també per Japó, Holanda, Bèlgica, Portugal, França, Gran Bretanya i Espanya. Francesc Moret competirà una temporada més a la segona categoria del Mundial de Trial, a Trial2. L’organització de l’esdeveniment esportiu ha confirmat que ell és un dels pilots preseleccionats per aquesta categoria de cara a la competició de l’any vinent, juntament amb quinze pilots més. El pilot gallec de Vértigo resident a Camprodon, Jorge Casales, és un dels preselecionats per competir a la categoria de Trial GP el curs 2019.