L'amor, l'ingredient secret de la millor ratafia del 10è concurs de La Taverneta

El certamen premia als millors petits productors des de fa ja 10 anys

per Redacció

Societat

Els millors del 10è concurs de petits productors de ratafia a Ripoll
Els millors del 10è concurs de petits productors de ratafia a Ripoll | Xevi Sunyol

Quin és el secret per fer la millor ratafia casolana? Doncs els guanyadors del 10è concurs organitzat per La Taverneta de Ripoll ho tenen més que clar. La seva té un ingredient secret i no és cap de les espècies ni herbes que donen vida a l'aiguardent, sinó «l'amor».

Òscar González s'ha erigit com el millor petit productor, amb una ratafia que fa 2 o 3 anys que produeix. L'ha acompanyat al podi Jaume Maideu, un dels participants clàssics i, en tercera posició per Edu Rudé, Àngel Espert i Jaume Rossell que s'estrenaven en l'art de fer el beuratge. Un concurs que arribava a la seva primera dècada de vida amb bona forma.

Fran Barroso, de La Taverneta, explicava que «cada any canvia el jurat i el criteri va canviant. Els ratafiaires també canvien i estem molt contents, perquè la proposta agrada. És una responsabilitat per a nosaltres però també un orgull». L'establiment va elaborar un menú gastronòmic amb la ratafia com a protagonista.