Ripoll, un dels millors llocs per viure

Fa uns dies que a Televisió del Ripollès vaig ser protagonista d’un capítol del programa ‘SOM D’AQUÍ’ dedicat a Ripoll, que entrevista a persones enamorades del seu poble. En ell vaig dir que Ripoll era el millor poble del món per a viure-hi. Algú em va comentar que m’havia passat i és cert, ja que havia de dir que era “un dels millors pobles del món”, ja que el nivell per avaluar el millor sempre seria massa agosarat, davant dels milions de municipis que hi ha al nostre planeta.

La nostra comarca ha de ser un dels jardins de la conurbació metropolitana de Barcelona

 

 

 

 


Però reflexionant-hi m’he donat compte, que em vaig descomptar de citar alguna de les virtuts que sempre he defensat sobre la situació geogràfica en què es troba la nostra Vila de Ripoll i la seva comarca, comptant sempre que el tema personal de cada individu, la seva salut, la seva economia, el seu estat anímic, etc. n’ha de quedar al marge. Analitzem el poble i la seva situació, no la persona.


El què si que s’ha d’avaluar, és la situació geogràfica del poble, el seu clima, el nivell de desenvolupament econòmic i nivell de benestar general assolit en el context mundial, etc. Així vaig enumerar com a positiu que Ripoll està situat en un lloc climàtic ideal, ja que no fa ni massa calor, ni massa fred, amb uns índex de pluja que ens permet de gaudir del territori, sense grans inundacions ni massa sequedat, trobant-nos entre mig de la muntanya i el mar, el que permet de conrear i gaudir, sense massa dificultat, tant de la muntanya, com de la platja. No cal dir que la gastronomia de la zona mediterrània és de les més riques i variades del món. Últimament, també els mitjans de comunicació han destacat que els sistemes de salut i de pensions espanyols són dels millors del món.


Catalunya, per sort, no té matèries primes, que els estats imperialistes ens puguin espoliar, com passa en molts països subdesenvolupats, però sí que en canvi, en tenir el Pirineu, la plana i el litoral, s’ha pogut desenvolupar una potent indústria de transformació, que ha possibilitat un extraordinari progrés econòmic i social molt envejable i creant, a l’entorn de la seva capital Barcelona, una gran zona de trànsit internacional, tant per l’aire com pel mar i tant per carretera, com per ferrocarril. Així l’àrea metropolitana de Barcelona ha adquirit tant de renom, que ha esdevingut un centre logístic punter d’atracció per a congressos, reunions i fires internacionals.


Respecte a les comunicacions del Ripollès, sempre he defensat, que la nostra comarca ha de ser “un dels jardins” de la conurbació metropolitana de Barcelona, on alguns dels seus residents instal·lin la seva segona residència, per poder gaudir de la tranquil·litat que dóna aquest territori, sense pol·lucions ni aglomeracions, llevat d’èpoques de vacances i caps de setmana, que s’emplena una mica de visitants i turistes, que busquen compartir la nostra pau i la bonesa dels seus habitants.


Per altra banda, la gent que vivim al Ripollès podem tenir els serveis de les grans ciutats catalanes a poc més d’un parell d’hores i, a més, també de gaudir a tocar, de les excel·lències del Pirineu i la Costa Brava.


El progrés d’aquest territori del sud d’Europa, cruïlla de milers de camins, de segur que anirà a més, ja que no em direu, que la seva situació no és de les millors del món.