Ripoll i Ripollès en la cruïlla

Fa molts anys que Ripoll i el Ripollès, en el seu conjunt, està en una cruïlla. Una situació anguniosa i que fa temps que dura.
Escollir sempre és complicat. Però cal optar per una sortida o, si no, algú ens impel·lirà i ens marcarà el pas i la direcció. Millor escollir, doncs.


Les cruïlles sempre tenen quatre o més direccions possibles. Les roses dels vents, tan emblemàtiques, tenen fins a vuit orientacions. I segurament, la nostra cruïlla encara és més complicada, amb alguna sortida més.

Uns i altres, malgrat les seves opinions, han anat en direccions diferents de les que proposaven

 

 

 

 


Que fer davant una situació com aquesta? Hi ha l’opció de parar, reflexionar i atendre totes les variables abans d’escollir. Però, com he dit, fa molts temps que estem parats a la cruïlla.


Moltes vegades les millors solucions, les millors orientacions sols es veuen quan ha passat una mica de temps i tens perspectiva. Però això, sols passarà quan hàgim avançat i estiguem en disposició de veure clar.


Ara sols cal optar amb agafar una direcció de sortida de la cruïlla.
Hi ha gent que fa molts anys que ha donat la seva opinió sobre l’orientació que cal agafar. Uns diuen cap aquí i altres cap allà. Però el més curiós és que mentrestant uns i altres, malgrat les seves opinions, han anat, curiosament, malauradament o de forma maldestra, en direccions diferents de les que proposaven.


Això acostuma a passar. A vegades hi ha gent que diu que cal agafar una direcció i va exactament en direcció contrària o desviada. Hi ha algú que enganya deliberadament? Podria ser.


Caldria pensar que no estem davant un engany i que tan sols és fruit d’una nul·la o mala capacitat d’orientació.


El que hi ha, però, moltes vegades és incapacitat de veure que en realitat estem en una cruïlla. I a vegades també cortines de fum per despistar.


Quan un ha portat a una persona a una cruïlla i la decisió del camí a seguir és incerta, a vegades es té la intenció d’amagar-se, ja que un pot ser acusat o ser culpable d’haver portat fins al lloc, una cruïlla on és difícil d’escollir.


Com es pot veure estem en una cruïlla i el camí és incert, però cal optar per una direcció i assumir la responsabilitat, tant del camí fet, com del camí a seguir.


No hi ha una altra actuació possible. Sols ens cal, això és tot, escollir la direcció de sortida de la cruïlla.