La festa democràtica

Diumenge passat es manifestà novament l’actuació humana més representativa de la democràcia, les eleccions de la comunitat més propera al ciutadà, les de cada poble o ciutat.
En aquest procés les persones ideològicament més inquietes dels municipis s’organitzen per expressar les seves idees i propostes de futur per fer avançar els seus conciutadans vers el que cada grup creu que serà el millor pel benestar de la comunitat.

No cal dir que el que proposa cada grup, pot ser molt diferent l’un de l’altre i fins i tot, contraposat o contrari a altres grups i per això, cada proposta o opció és feta pública perquè cada ciutadà pugui posicionar-se i integrar-se en el grup o delegar la seva representació al grup que consideri més afí a la seva manera de veure el món i als interessos de futur per al seu municipi.

Així, d’aquesta manera, les societats humanes més avançades ens hem dotat d’aquest sistema democràtic per anar millorant les condicions humanes, tant materials com espirituals, de forma dialogant i decidint el millor pel conjunt de la comunitat, tot portant a la pràctica les opcions que decideix la majoria dels ciutadans.

A la nostra comarca han prevalgut majoritàriament les opcions sobiranistes que han sabut vendre un futur enlluernador que ha donat esperança al ciutadà. D’altra banda, ­­no ha prosperat la xenofòbia. Si mirem als Països Catalans, allí floreixen moviments populars en defensa de la llengua catalana i també, al conjunt de l’Estat, van creixent majories d’esquerres que van arraconant un Partit Popular cada dia més sol i que donen esperances d’un millor progrés i justícia social per tothom.

Avui, doncs, cal encoratjar especialment a tots els elegits, tant si estan al govern com a l’oposició, perquè amb el seu compromís i entrega, prenen la responsabilitat de millorar els nostres pobles i la nostra comarca, pels propers quatre anys. Ànims, perseverança i encert.