Alumnes i professors secunden l'aturada de país al Ripollès

Ajuntaments i Consell Comarcal ofereixen serveis mínims, igual que el transport públic

per Guillem Sánchez

Arreu, Educació

Ampli seguiment de la vaga general a l'Institut Abat Oliba de Ripoll
Ampli seguiment de la vaga general a l'Institut Abat Oliba de Ripoll | Guillem Sánchez

Serveis mínims. Sota aquesta premissa s'ha viscut la jornada de vaga general als centres educatius de la comarca. Seguiment del 90% o més de la convocatòria per part dels estudiants de secundària. Cinc dels 115 alumnes del Germans Vila Riera i 8 de 81 del Joan Triadú de Ribes han anat a classe. A Ripoll, xifres elevades d'alumnes que han optat per fer vaga aquest dijous, «al voltant d'un 90%», segons el director de l'Institut Abat Oliba de Ripoll, Paco Navarro.

La majoria de professorat també s'hi ha sumat, però s'han garantit els serveis mínims per part dels equips directius, també als centres de Primària. 12% d'assistència d'alumnes als Salesians i d'un 4,4% al Joan Maragall. Tot i això, el transport escolar d'educació infantil i primària estava assegurat, com a part dels serveis mínims legalment establerts pel Consell Comarcal del Ripollès. També es garantia el registre d'entrada.

La majoria de consistoris de la comarca també s'han sumat a aquesta fórmula. Porta oberta, treball intern i atenció mínima segons marca la llei. Amb motiu de la convocatòria de vaga general, Rodalies de Catalunya presta durant tot el dia d'avui un servei del 33% dels trens, amb horaris i freqüències que es veuen afectades en comparació amb els habituals. Per això, es recomana consultar prèviament la disponibilitat a través de la web o de xarxes socials en cas d'haver d'utilitzar qualsevol transport públic.