L'Scriptorium es traslladarà a l'antiga seu del Museu Etnogràfic

Els treballs d'adequació de l'espai podiren començar a finals d'aquest any

per Judith Espert

Cultura

S'ubicarà a la planta sota-coberta de l'església de Sant Pere de Ripoll
S'ubicarà a la planta sota-coberta de l'església de Sant Pere de Ripoll | Judith Espert

L'espai a sota teulat on s'ubicava l'antic Museu Etnogràfic de Ripoll es convertirà en la seu de l'Scriptorium. S'ubicarà a l'última planta de l'Església de Sant Pere, on encara resten moltíssimes peces del fons del museu. El projecte, que es planteja a mitjà termini, vol servir per unificar i centralitzar tots els atractius culturals de la vila.

La intenció, explica el regidor de Cultura, Ramon Santanach, és «crear l'anella cultural» entre el Museu Etnogràfic, el Monestir, el Centre d'Interpretació i l'Scriptorium, el qual «tornaria, en certa manera, als seus orígens».

El regidor de Cultura, Ramon Santanach, a l'espai on es traslladarà l'Scriptorium

Per ser una realitat, s'està a l'espera del fons europeus FEDER. De moment, ja s'ha concretat la subvenció per part de la Diputació de Girona. El global pressupostari ascendeix a més de 300.000 euros. Tot i que la coberta ja ha estat renovada, cal «fer les obres d'adequació tant de l'accés com de l'espai». Des de la corporació es calcula que a finals d'any podrien començar els treballs.


Amb el trasllat es vol aconseguir que crear un nou espai, que permeti ser visitable permanentment i no només amb visites guiades. El Museu Etnogràfic continuarà gestionant-lo, com a fet des del 2011. L'Scriptorium va néixer l'any 2000 com a producte cultural per realçar el llegat de l'antic escriptori medieval que hi havia al Monestir de Ripoll.