L'Univers Jove manté la seva aposta per oferir una atenció i una orientació personalitzada als alumnes de Ripollès, Osona, Garrotxa i Cerdanya

Enguany també es comptarà amb la presència de la cambra d'oficis i de l'artesanat dels Pirineus Orientals i la Universitat d'Andorra

per Redacció

Educació

Presentació oficial de l'Univers Jove 2019  a la seu del Consell Comarcal ahir a la tarda
Presentació oficial de l'Univers Jove 2019 a la seu del Consell Comarcal ahir a la tarda | Xevi Sunyol

El Consell Comarcal del Ripollès, l’ajuntament de Ripoll i l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura han presentat una nova edició de l’Univers Jove. És la tercera fira d’ensenyament més important del país i ofereix atractius que li donen un tret diferencial respecte els altres certàmens del sector.  La gran diferència respecte  "als grans salons de l'ensenyament és que l'Univers Jove ofereix l'atenció i l'orientació personalitzada" ha destacat Eudald Picas, president del Consell Comarcal.

L’edició d’enguany, que tindrà lloc aquest proper dimarts al pavelló de Ripoll, presenta novetats importants. La regidora d'ensenyament de Ripoll, Laura Moreno, ha explicat que "destaca la presència de la cambra d'oficis i de l'artesanat dels Pirineus Orientals, del Rosselló, i de la Universitat d'Andorra. També és rellevant la presència d'adolescents.cat, el portal més influent entre els joves catalans". A més, "aquest any fem un esforç extra per visualitzar l'oferta formativa i ocupacional del Ripollès"

Alumnes del Ripollès, la Cerdanya, Osona i la Garrotxa tindran la possibilitat d’informar-se sobre les propostes de Formació Professional a 9 comarques catalanes així com de l’oferta de les grans universitats del país. En total, 60 estands, 10 més que l’any anterior. Aquest 2019 també s’estrena Univers Cultura. "Per un sol euro els visitants podran conèixer el ric patrimoni cultural a nivell nacional que té la vila de Ripoll" ha destacat el president de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Joan Manso.

El que s’ha emplaçat per més endavant és la taula de Co-creació. Davant l’envergadura que va agafar el 2018, s’ha decidit organitzar una jornada específica el mes d’abril. Un dels resultats més rellevants de la primera edició va ser la guia Aprèn al Ripollès.