Martí Làzaro (CE Ripoll) i Clàudia Sabata es coronen a Vall de Núria

Són els nous campions catalans d'esquí de muntanya gràcies a la victòria a la 19a edició de la Pocatraça

per Judith Espert

Esports

Martí Làzaro i Clàudia Sabata han pujat a l'esglaó més alt del podi
Martí Làzaro i Clàudia Sabata han pujat a l'esglaó més alt del podi | FEEC

Martí Làzaro, del Club Excursionista Ripoll, i Clàudia Sabata, del Club Esquí Berguedà, s'han coronat com a campions de Catalunya d'esquí de muntanya a Vall de Núria. La seva victòria a la Pocatraça, organitzada pel Centre Excursionista Olot, ha suposat una sorpresa, sobretot per les absències dels esquiadors catalans que aniran al mundial.


Làzaro, ha pres el relleu al camprodoní Joan Reyné qui arribava a la cita com a gran favorit i volia repetir títol a Núria. Un defalliment a mitja cursa quan anava en primer lloc fa fer-li perdre temps. Una situació que va aprofitar Martí Lázaro per donar la campanada i guanyar el seu primer títol nacional. El nou campió català va pujar al més amunt del podi, el qual va tancar Marc Sola de l'Sky Club Camprodon.


Per la seva banda, Clàudia Sabata ha guanyat amb autoritat la cursa per davant de Queralt Riba, del Club Excursionista Ripoll, i Erola Bisquert. La de Berga agafa el relleu a Clàudia Galícia com a campiona absoluta, després de dominar tota la Pocatraça.

La pocatraça va registrar un centenar de participants en la seva 19a edició


Ha estat en una dinovena edició de la cursa marcada per la manca de neu. L'organització va proposar un recorregut tècnic amb neu transformada durant la jornada. De fet, van haver de treballar fins a última hora per garantir les millors condicions. Albert Rubirola, director de la cursa, afirmava que era un recorregut «molt interessant, molt alpí i molt maco». El traçat va sortir de Núria i va coronar cims com el Noucreus, passant pels estanys de Carançà fins a tornar al punt de sortida. En total van haver de superar un desnivell positiu de 1712 metres.