L'Univers Jove se supera i acull a més de 800 visitants

Alumnes del Ripollès, la Cerdanya i Osona han pogut veure més de 60 estands

per Xevi Pujol

Educació

Molta activitat aquest matí a l'Univers Jove de Ripoll
Molta activitat aquest matí a l'Univers Jove de Ripoll | Xevi Pujol

El saló de l’ensenyament del Ripollès s’ha tornat a superar. Es calcula que l’Univers Jove haurà acollit enguany a més de 800 alumnes del Ripollès, la Cerdanya i Osona. Ho ha fet amb nombre rècord d’estands, un total de 62, d’aquestes comarques i també de la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Vallès i fins i tot Andorra i la Catalunya Nord. Fins a 17 universitats, centres de formació professional i propostes d’orientació laboral s’han reunit en una de les fires d’ensenyament més importants de Catalunya.

Norma Pujol, Directora General de Joventut de la Generalitat, ha assistit a l'Univers Jove i ha destacat que «valorem moltíssim totes aquelles iniciatives que es fan en territoris d'entorn rural, perquè si et mostren tots els recursos que tens al territori és molt més possible que els puguis utilitzar». També el president del Consell Comarcal, Eudald Picas, i l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, han expressat la satisfacció pel creixement de la fira.

Les propostes educatives han arribat també des de punts de l’altra banda de la frontera a la cinquena edició de la fira. Com és el cas, per exemple, de la Universitat d’Andorra, que ha posat en valor la duració de 3 anys que tenen els seus graus. O també el centre de formació de la Cambra dels Oficis de Ribesaltes, a la Catalunya Nord, que ofereix formació dual, amb classes i pràctiques, i amb un sou per als alumnes.

Joventut del Ripollès i el portal Adolescents.cat s’han encarregat de la dinamització de l’espai. Els alumnes s’han passejat pels diferents estands, i han pogut demanar informació sobre les opcions que més els cridaven l’atenció.

El Consell Comarcal del Ripollès, l’ajuntament de Ripoll i l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura han estat els organitzadors de l’esdeveniment, que es duu a terme durant aquest dimarts al pavelló municipal de Ripoll.