Arriba el Carnestoltes de Ripoll, enguany presidit per una Reina

Es repeteix la fòrmula de rua, rua golfa i carnestoltes infantil

per Xevi Pujol

Societat

Els 30 i el Cabo van vèncer a la rua de l'any passat
Els 30 i el Cabo van vèncer a la rua de l'any passat | Judith Espert

Tot i que ja hem deixat enrere el dimecres de cendra, Ripoll encara ha de celebrar el Carnestoltes. Ho farà aquest dissabte, amb una gran rua que sortirà a les 17.30h des de la zona del Pla. Després de fer un recorregut pel centre del poble, tornarà al mateix punt, no sense fer abans el ball de lluïment davant el jurat a l’alçada de l’escola Maragall, a la carretera de Barcelona. Les colles participants es dividiran en quatre categories. El volum de participants serà una mica superior al de l’any passat, amb propostes que de ben segur sorprendran. Seran 15 colles en total.

La festivitat estarà presidida enguany per una la Reina Carnestoltes, que pertany a la colla dels 30 i el Cabo, guanyadors de la rua de l’any passat. La reina no obrirà la cercavila, sinó que serà la primera de les tres carrosses -que seran les últimes en desfilar-.

Des de dos quarts de 12 de la nit, s’iniciarà la rua golfa, la segona part del concurs. Aquesta, portarà a tothom fins al pavelló municipal on s’hi farà un ball amb Balahits i el DJ Cristian Hoock i s’anunciaran els premis de la rua.

El diumenge serà el torn pel Carnestoltes Infantil, amb una cercavila des de les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament, que anirà fins al pavelló municipal, on hi haurà l’espectacle de la família Trap.

De moment sembla que la previsió meteorològica és favorable i no caldrà posar en marxa el protocol de pluja creat després de l’experiència de l’any passat. En cas que plogui, s’anirà informant a través de les xarxes socials.