La Supercrono canvia la baixada pel cap de setmana

El Bikeabadesses organitza la prova, amb un caràcter 'amigable' entre els ciclistes

per Guillem Sánchez

Esports

La pujada de Fogonella és una de les més exigents
La pujada de Fogonella és una de les més exigents | El Ripollès

'Tot el que puja, baixa'. Sota aquesta premissa, el Bikeabadesses porta aquest diumenge una nova edició de la Supercrono. Una prova que consisteix en fer la millor marca possible en una cronoescalada de 2,7 quilòmetres i 290 metres de desnivell. Concretament, la de Fogonella, una de les pujades per excel·lència a l'entorn de Sant Joan. S'ha de combinar, també, amb un bon resultat en una cronobaixada posterior, de 2,8 quilòmetres i 440 metres. Enguany, canvia respecte altres edicions, tal com explica el membre del Bikeabadesses, Marc Llagostera.

La classificació a la pujada i a la baixada determinarà la suma d'uns punts. I la suma d'aquests punts, una classificació final. Es tracta, però, d'una prova 'amigable', segons diuen des de Sant Joan. Però aquest format de cronoescalada i cronobaixada ja ha generat expectació en d'altres indrets, que han copiat el tipus de competició.

Les inscripcions es poden formalitzar per internet o al bar El Poste, diumenge fins a les 9 del matí. La sortida cronometrada del primer ciclista serà a les 10 del matí.