Augment de participació al Carnestoltes de Sant Pau de Segúries

Unes 150 persones van assistir al sopar

per Redacció

Societat

Carnestoltes de Sant Pau de Segúries
Carnestoltes de Sant Pau de Segúries | Xevi Sunyol

El Carnestoltes a Sant Pau de Segúries cada any va a més. Així es podria resumir en una frase la jornada central de la festa del tot s’hi val a la vila santpauenca. La rua de tarda va donar pas a un berenar amb coca i xocolata per a tothom al pavelló. Seguidament, desfilada i un concurs de disfresses per als més menuts de la vila. Un altre dels ingredients principals de la festa va ser la discobaby.

Per exemple, hi van participar representants de l’escola Can Puig de Banyoles, que van estar encantats de ser particeps de la gresca i la disbauxa santpauenca.

Però a Sant Pau no es conformen només amb una rua de Carnaval. Amb l’arribada de la foscor, se’n va celebrar una segona on carrosses i comparses ho van donar tot. Va ser la prèvia al gran sopar de la festa. Un àpat que va augmentar el nombre de participants en un 50% respecte a anys anteriors, fins arribar a les 150 persones. «Potser és l'any que més gent hi ha hagut», deia l'alcaldessa de Sant Pau, Dolors Cambras.

Després de l’àpat, hi havia previst la desfilada, el concurs de disfresses dels adults, l’entrega de premis per a les tres millors carrosses, i la disco-mòbil. Al final, l’organització va decidir repartir el primer premi entre les carrosses dels mags, els hippies i la Blancaneus i els set nans. Això vol dir 200 euros per cadascun.

L’aperitiu als actes centrals va ser la passejada del rei i la reina Carnestoltes pels carrers del poble als voltants del migdia. Va ser la primera oportunitat perquè alguns dels nens i nenes poguessin lluir les seves disfresses.