Ripoll crea un Fons de Solidaritat per garantir el consum d'aigua potable a les famílies en risc d'exclusió social

És gràcies a un conveni entre el CBSR, l'ajuntament de Ripoll i SOMASRSA

per Redacció

Arreu

La seu de SOMASRSA a la carretera de Barcelona
La seu de SOMASRSA a la carretera de Barcelona | Laura Segur

El Consorci de Benestar Social del Ripollès, l’ajuntament de Ripoll i la Societat Municipal d’Aigües i Serveis han formalitzat un conveni. L’acord estableix la creació d’un fons de solidaritat dotat amb 2.000 euros per evitar el tall immediat del subministrament d’aquest servei. La iniciativa té com a objectiu donar suport a totes aquelles persones o famílies que estan en risc d’exclusió social, i facilitar-los l’accés al consum bàsic d’aigua potable. L’entesa també comportarà l’exempció del pagament de les factures.

L’empresa municipal calcula que un 20% dels talls del subministrament estan provocats per motius socials, ha explicat el seu president, Joaquim Colomer.

Qui vulgui acollir-se a l’ajut del fons de solidaritat ha de demanar la informació corresponent sobre els requisits demanats i en cas afirmatiu, efectuar la corresponent sol·licitud a la seu del Consorci. S’avisa que el consum ha de ser responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge. La referència de l’Organització Mundial de la Salut determina un consum de 100 litres per persona i dia.