Lluís Llach capta adhesions al fòrum cívic i social del debat constituent al Ripollès

Es reuneix amb el Consell d'alcaldes i entitats d'altres àmbits

per Redacció

Arreu

Lluís Llach al Consell d'Alcaldes que es va celebrar ahir al vespre
Lluís Llach al Consell d'Alcaldes que es va celebrar ahir al vespre | Xevi Sunyol

Lluís Llach ha fet parada a Ripoll en el transcurs del recorregut que està fent per totes les comarques de Catalunya. La seva missió es aconseguir la màxima implicació dels representants de tots els àmbits del món municipal. Tot plegat amb l’horitzó de concretar un “mapa de carreteres” sobre com hauria de ser l’organització futura del país des del punt de vista polític, social i econòmic. Llach s’ha reunit per exemple amb el Consell d’Alcaldes del Ripollès.

Lluís Llach és el president del consell assessor, format per activistes socials, universitaris i representants del territori, que tenen com a objectiu impulsar el fòrum cívic i social del debat constituent, després de rebre l’encàrrec formal del president Quim Torra. Les conclusions del fòrum es posaran a disposició dels partits polítics per si volen desenvolupar una constitució de la futura República Catalana. En l’àmbit internacional, hi ha exemples molts recents d’aquest tipus de debats. També pot ser que Europa ho tingui molt en compte.

Després de les diverses eleccions, les entitats del territori que se sumin a la iniciativa convocaran a la ciutadania a les fases dels debats participatius. Serà entre els mesos de juny i desembre, Seguidament, serà el torn per fer síntesi de totes les aportacions a través del fòrum cívic i social. El procés podria variar en funció de la situació política.