Alumnes de 2n d'ESO creen una ruta literària a Queralbs

Està inspirada en la novel·la 'Com un miratge' de Maria Mercè Roca, que té com a escenari el poble

per Xevi Pujol

Cultura

Una de les fites de la ruta literària de 'Com un miratge' a Queralbs
Una de les fites de la ruta literària de 'Com un miratge' a Queralbs | Xevi Pujol

Ara fa 30 anys, Maria Mercè Roca va escriure la novel·la juvenil ‘Com un miratge’, una història d’amor que té com a escenari Queralbs. L’Editorial Barcanova, per celebrar l’aniversari, va decidir fer-ne una edició especial, que ha adquirit una dimensió molt més gran gràcies a alumnes i professors de l’escola Petit Plançó d’Olot. Ells han creat una ruta literària que permet recórrer punts de Queralbs on passen escenes de la novel·la. A través de codis QR, es pot veure el treball que han fet aquests 30 nois i noies de 2n d’ESO.

«Aquest grup en concret ha estat el que ha seleccionat els textos, ha elaborat els mapes i els codis, però això queda al poble pels alumnes que vindran després, i la intenció és pujar cada any», explica Rosa Maria Guitart, professora de l'escola Petit Plançó.

Ara els alumnes poden veure realitzat el seu treball, que també ha comptat amb la col·laboració del cantautor Jordi Gómez, que recentment ha creat una cançó inspirada en la novel·la. Roca la va escriure mentre estiuejava a Queralbs amb la seva família, on va trobar-hi l’escenari ideal.

El grup d'alumnes de 2n d'ESO que han creat la ruta | Xevi Pujol

«Sembla un miracle que 30 anys després els nens i nenes encara s'interessin per aquest llibre, però bé, l'amor és universal i ens toca a tots un dia o altre. I penso que a partir del treball que s'ha fet, el llibre tindrà uns altres al·licients», diu Maria Mercè Roca, autora de ‘Com un miratge’.

La plaça de la Vila, l’antic Bar Torreneules o la Font del Raig són alguns dels paratges on es pot accedir a llegir un fragment de ‘Com un miratge’. Un atractiu més per a Queralbs i per a la novel·la, creat per uns joves lectors.

Aquest dimarts es va presentar la ruta per part dels alumnes i l'autora de la novel·la | Xevi Pujol