L'ajuntament de Ribes de Freser confirma el compromís d'Educació per implantar l'institut escola

Els responsables dels centres actuals expressen la seva preocupació per la baixada d'alumnes

per Redacció

Esports, Arreu, Educació

Reunió de la comunitat educativa de Ribes de Freser ahir a l'ajuntament
Reunió de la comunitat educativa de Ribes de Freser ahir a l'ajuntament | Laura Segur

El departament d’educació ha agafat el compromís d’implantar la fórmula de l’institut escola a Ribes de Freser amb l’horitzó del curs 2020-2021. Així ho transmès l'alcalde, Marc Prat, en el marc d’una trobada amb les direccions dels dos centres actuals i les respectives associacions de pares i mares.

Fa anys que els centres actuals aposten per la fusió com la sortida més viable per garantir la supervivència de la secundària i la consolidació de la primària a la vila. El descens del nombre d’alumnes preocupa, segons ha explicat Josep Maria Castaño, director de l'Escola Mare de Déu de Núria.

També es veu com a una oportunitat d’or per impulsar un projecte pedagògic engrescador i innovador per alumnes dels 3 als 16 anys. Així ho afirma la directora de l'Institut Joan Triadú, Rosa Comes

Ara mateix hi ha més factors que sumen que no pas que resten perquè és materialitzi el projecte.Hi haurà més reunions per seguir el desenvolupament de la implantació de l’Institut Escola a Ribes de Freser. Se’n preveu una abans del final del mandat municipal.