L'espai de cotreball de Ripoll obrirà les portes a l'abril

És una iniciativa de la Fundació Eduard Soler i l'Ajuntament de la capital

per Judith Espert

Societat, Economia

L'espai de cotreball s'ubicarà al centre tecnològic de la FES
L'espai de cotreball s'ubicarà al centre tecnològic de la FES | Laura Segur

El centre tecnològic de la Fundació Eduard Soler serà l'espai de cotreball de Ripoll. S'estan ultimant els detalls d'aquest projecte que neix per impuls de l'Ajuntament i la Fundació. Obrirà les seves portes a l'abril, amb una idea per buscar la singularitat i la innovació. Es podrà accedir a màquines d'elevat cost de treball del metall o impressores d'addició, entre altres. Un projecte enfocat en el món tecnològic «que és també en el que som forts a Ripoll i a la comarca», diu l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

Per fer efectiu aquest nou espai es comptarà amb finançament d'altres administracions com la Diputació de Girona o l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, la qual «té unes càpsules d'emprenedoria», recorda el batlle.

Aquest espai de cotreball es dirigeix a un perfil que des de la corporació s'ha detectat que busquen espais com aquests. Un projecte que desperta interès però que també caldrà promocionar per captar el talent del territori: «Una persona que ha acabat la formació superior [...] i que té la inquietud de poder-se desenvolupar per ell mateix i al principi arriscar-se és complex, li oferim una possibilitat molt competitiva i atractiva». Alhora es buscarà seduir talent professional «que pugui pensar on m'implanto, on tinc facilitats i que Ripoll pugui ser un referent».

Actualment la maquinària qui hi estarà disponible és difícil d'accedir-hi perquè només existeixen centres com aquest a prop de l'àrea metropolitana. El 25 de març es presentarà oficialment aquest projecte.