Valoració positiva del programa Esport Blanc Escolar al Ripollès

El Consell Esportiu demana a la Generalitat que s'adapti més a les característiques de la comarca

per Xevi Pujol

Arreu

Una sessió de l'Esport Blanc Escolar, a Vall de Núria
Una sessió de l'Esport Blanc Escolar, a Vall de Núria | Xevi Pujol

Aquests dies s'estan duent a terme les darreres jornades del programa Esport Blanc Escolar al Ripollès. Enguany, sisena edició d’una activitat que vol fomentar l’esport d’hivern entre els més menuts. A la comarca, ha augmentat en 60 alumnes participants aquest 2019, arribant als 366 en total. Gairebé totes les escoles del Ripollès hi són presents, amb els cursos de 3r i 4t de Primària. Aquest any s’hi han afegit els grups de 3r de les escoles Salesiana i Vedruna de Ripoll i l’any que ve està previst que es completi amb tot el cicle mitjà.

Des de l'Escola Mare de Déu de Núria de Ribes de Freser, ja fa més anys que s'hi participa. Anna Garcia, tutora de 4t de Primària d'aquest centre, explica que «encara que visquem a Ribes hi havia bastants nens que no haguessin esquiat mai si no fos per aquest programa». Núria Pons, tutora de 3r, diu que «per a ells és tota una aventura i a més, enriquidora. No només aprenen a esquiar sinó que descobreixen part de la comarca».

Fins al 29 de març, es completaran les últimes sessions de les 8 que haurà fet cada classe durant el segon trimestre. Dependrà, però, de l’estat de la neu, ja que n’hi ha ben poca. Els menuts aprenen de pressa i en tres modalitats: esquí alpí, esquí nòrdic i surf de neu.

Des del Consell Esportiu del Ripollès es fa una bona valoració del programa, però es demana a la Generalitat que s’adapti més a les característiques de la comarca, ja que hi ha programades moltes sessions d’esquí nòrdic i a la Vall de Núria només s’hi pot practicar un nivell molt inicial. Es vol compensar amb més volum d’esquí alpí i surf de neu.