Els cedres centenaris de Ribes de Freser no s'hauran de talar

És la conclusió del test de tracció que es va realitzar a principis d'any

per Redacció

Arreu

Els cedres han aguantat els efectes del temporal Leslie però el mur no
Els cedres han aguantat els efectes del temporal Leslie però el mur no | Laura Segur

Els dos cedres centenaris del passeig Àngel Guimerà també han aguantat els efectes del temporal Leslie. Continuaran sent un reclam més d’aquest espai tant emblemàtic de Ribes de Freser. El resultat de l’estudi de tracció que es va realitzar a principis d’any conclou que aquests arbres no s’hauran de talar. Per tant, els esforços es centraran ara a arranjar el mur, que si que va patir danys greus per la crescuda del riu. "En breu, estem intentant resoldre el finançament per iniciar el mur, que no creiem que trigui masses dies" ha explicat l'alcalde. Marc Prat.

El que es dona gairebé per acabat és l’execució de les millores als carrers Girona i Fontalba. El consistori està satisfet amb el resultat de l’actuació i aquests dies, s’estan polint detalls amb els veïns. En un parell o tres de setmanes, punt i final a una nova intervenció a la vila gràcies a la Llei de Barris. Encara hi ha marge per treure més profit després que la Generalitat hagi decidit allargar el termini d'execució.

L’ajuntament també ha explicat que la implantació dels nous contenidors no s’efectuarà aquest mes de març. Ara mateix s’estan fent proves per si és viable l’entrada dels camions de recollida en punts que tenen una certa complexitat.