Incertesa a Planoles per la inscripció RCT

Són unes lletres que s'han trobat a les fites de l'antic camí ral

per Redacció

Arreu

L'ajuntament demana col·laboració per esbrinar el significat de la inscripció RCT
L'ajuntament demana col·laboració per esbrinar el significat de la inscripció RCT | Guillem Sánchez

Les lletres RCT porten de corcoll a l’ajuntament de Planoles. Són unes inscripcions que consten en unes quatre fites que, de moment, s’han trobat a l’antic camí ral. El consistori n’ha fet "difusió" a través de les xarxes socials perquè "algú" els ajudi a determinar que volen dir aquestes lletres, ha explicat l'alcalde, Enric Gràcia. Les fites estan separades per una distància d’uns 250 metres.

 

L’ajuntament de Planoles fa temps que treballa per recuperar l’antic camí ral que connecta la vila amb Ribes de Freser. De moment, s’ha aconseguit habilitar un quilòmetre i dos cents metres del traçat. Hi ha hagut dificultats perquè va en paral·lel a la línia del tren. La previsió és que a finals de primavera s’enllestirà la primera fase del projecte. És a dir, fer transitable el camí fins al veïnat ribatà de Roques Blanques.

Després quedaria pendent la segona fase per acabar d’habilitar el recorregut fins a Ribes de Freser. Un antic camí que, segons l’ajuntament de Planoles, es va deixar perdre a finals del segle XIX pels treballs de la línia de tren.