Els alumnes de l'INS Abat Oliba es planten davant els efectes del canvi climàtic

S'adhereixen al moviment 'Fridays for future', creat per l'activista de només 16 anys, Greta Thunberg

per Xevi Pujol

Societat

Els alumnes de l'INS Abat Oliba es planten davant els efectes del canvi climàtic
Els alumnes de l'INS Abat Oliba es planten davant els efectes del canvi climàtic | Xevi Pujol

‘Fridays for future’ és un moviment creat per Greta Thunberg, una activista sueca de només 16 anys, amb la voluntat i la intenció de lluitar contra el canvi climàtic i conscienciar sobre les seves conseqüències. Els alumnes de 2n de Batxillerat de l’INS Abat Oliba de Ripoll, estaven treballant aquesta temàtica a la seva classe de geografia i es van interessar per aquesta reivindicació. Així, han decidit fer una jornada de protesta aquest divendres, amb la lectura d’un manifest, un minut de silenci i una marxa que els ha portat fins a l’ajuntament, per denunciar la inacció dels governs en matèria mediambiental.

«Imagineu-vos com serà el Ripollès al 2100, si no canvia aquesta situació. En primer lloc, l'augment de la temperatura reduiria les pluges i nevades, augmentaria la sequera bruscament, disminuiria el cabal del Ter i del Freser i els seus afluents quedarien secs. Tindríem estius molt calorosos que augmentarien el nivell de contaminació», argumenten al seu manifest.

La protesta ha arribat fins a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll | Xevi Pujol

De moment, no preveuen més accions a curt termini, però sí que volen fer partícips a tots els estudiants que sigui possible, també amb l’ajuda dels professors. «Molts professors han dedicat avui la seva classe, en cada àmbit, a parlar sobre els efectes del canvi climàtic i sobre aquesta protesta», detalla el professor de Geografia de l'Institut, Dani Vilaseca.

Si el canvi climàtic segueix a aquest ritme, alerten, el risc d’incendis anirà en augment i el futur de les estacions d’esquí de la comarca, per exemple, es trobarà en un gran perill. L’acció d’aquesta anomenada 'Vaga pel Clima' ha arribat a tots els racons del país.