Camprodon pel civisme nocturn considera que l'Ajuntament es doblega als interessos dels locals d'oci

L'Ajuntament ho nega i argumenta que s'està treballant en el compliment de tots els compromisos adquirits

per Judith Espert

Societat

Els veïns reclamen fets concrets i decidits
Els veïns reclamen fets concrets i decidits | Muti Saló

Farts que, segons el seu criteri, no s'estigui fent res per millorar l'incivisme nocturn a Camprodon, l'Associació creada amb aquesta fi ha tornat a la càrrega. Acusen l'ajuntament de doblegar-se en benefici d'uns quants en un conflicte en què, diuen, només hi ha uns perjudicats: els veïns. Argumenten que el consistori sempre ha tingut bones paraules, però que no s'han traduït en fets i és que consideren que s'han aplicat petites mesures encaminades a beneficiar l'oci nocturn i no el descans dels veïns. «Seguim tenint els sorolls que hem tingut sempre», detalla Jordi Juncà, veí i membre de l'Associació.


Després de les reunions mantingudes en els últims temps, exposen que només s'han vist tres cartells a negocis de caràcter informatiu, però, de moment, asseguren que es continua permetent beure al carrer, i continuen havent-hi baralles, entre altres. Asseguren que la paciència se'ls està acabant: «No ens han contestat res. Ara hi hem fet una carta una mica més exigent per arribar al punt que creiem que hem d'arribar».


L'Associació Camprodon pel civisme argumenta que són els únics que aporten «solucions reals i per la via amistosa» i demanen fets concrets a la corporació: més presència del vigilant nocturn, que s'apliquin sancions pel soroll nocturn o que es comenci a negociar el trasllat de la discoteca a una zona més adequada, fora del nucli urbà. «El primer que han de fer és buscar un lloc perquè el jovent estigui tranquil i nosaltres també», subratlla Juncà, qui detalla que l'assessoria jurídica de l'entitat «té preparats els passos a fer» tot i que no concreta en què es podria traduir.

 

L'ajuntament, per mitjà del seu alcalde, Xavier Sala, ha reblat aquestes afirmacions. Explica que la seva vocació és treballar pel conjunt del poble i no només per un sector. Argumenten que s'està treballant en el compliment de tots els compromisos adquirits i que part d'ells ja s'estan executant. No obstant això, insisteix que el termini donat és fins a Setmana Santa, quan s'haurien de veure els resultats de totes les mesures aplicades.