Dolors Costa serà la candidata de Junts per Campdevànol

Joan Manso no es presentarà a la reelecció com a alcalde

per Xevi Pujol

Política

Presentació de Dolors Costa com a alcaldable de Junts per Campdevànol
Presentació de Dolors Costa com a alcaldable de Junts per Campdevànol | Xevi Pujol

Dolors Costa serà la candidata a l'alcaldia de Campdevànol a les properes eleccions del 26 de maig, representant la llista de Junts per Campdevànol. Així ho ha anunciat en una roda de premsa aquesta tarda, al costat de l'actual alcalde de la població. Joan Manso, per tant, no es presentarà a la reelecció com a alcaldable, per motius professionals. «Penso que la meva carrera professional m’impediria a partir d’aquesta legislatura, dedicar tot el temps que l’alcaldia de Campdevànol es mereix», comentava Manso, que també ha afirmat que «tenim una gran sort, disposem d’un relleu, d’una persona molt preparada, una gran dona amb molta experiència disposada a dedicar-se a Campdevànol».

Així doncs, Costa serà la cap de llista d'aquesta formació, que defineix com a una llista «transversal», amb «diversitat d'idees, de gènere i d'edat, que ens enriqueix a tots». Fa aproximadament un mes que va acceptar aquest repte, després de meditar-ho durant setmanes. «No podia dir no a Campdevànol», diu.

En les properes setmanes, s'acabarà de presentar la llista de Junts per Campdevànol, així com un programa electoral «amb moltes propostes». Manso es posa al servei de la nova alcaldable per ocupar la posició que sigui en aquesta llista.

Dolors Costa va entrar a l’ajuntament de Campdevànol l’any 2011, després de la renúncia de Montserrat Portabella. Va ser regidora d’Ensenyament fins a l’any 2015 i des d’aquell any ha estat la Tinent d’Alcalde i regidora de Comerç, Fires i Serveis. Ha estat la primera dona en ser presidenta de l’Hospital de Campdevànol en els seus més de 100 anys d’història.

Pel que fa a Joan Manso, fa 8 anys que és l'alcalde del poble, i abans havia estat 4 anys de regidor a l'oposició.