Ripoll i Vallfogona de Ripollès celebren el Dia Mundial de la Poesia

Serà aquest dijous a la tarda amb diverses activitats

per Redacció

Societat, Cultura

Hi ha prevista una lectura de poemes a Vallfogona de Ripollès
Hi ha prevista una lectura de poemes a Vallfogona de Ripollès | Arxiu

La UNESCO va declarar el 21 de març el Dia Mundial de la Poesia. A la comarca, s’han programat diverses propostes per celebrar-ho. A Ripoll, la biblioteca Lambert Mata ha organitzat una vesprada poètico musical, a partir de les 7 de la tarda. Un dels protagonistes serà Jordi Fornos que presentarà el llibre “Fractals” i que actuarà durant la vetllada amb el conjunt Sonsontons. Una formació que també integren Jordi Ballesteros, Marina Garcia i Ariadna Cañadas. A més, es comptarà amb la intervenció artística d’Oriol Tuca.

Durant tota la jornada, els usuaris també trobaran llibres de poesia i poemes repartits per diversos racons de l’equipament. També es distribuirà el poema “Música de l’ànima teixida de paraules” de Rosa Fabregat. Composició escollida per la Institució de les Lletres Catalanes per celebrar el dia mundial i que s’ha traduït en més de 10 llengües per aquesta ocasió. El club de lectura de la biblioteca ripollesa del 30 de març també es dedicarà a la poesia.

A Vallfogona de Ripollès, està previst que grans i petits llegeixin poemes a partir de textos escrits amb lletres de cal·ligrafia. Formaran part de la decoració de la sala polivalent de l’ajuntament i així tothom els podrà veure i llegir. Serà a partir de les 4 de la tarda.