El Consell Comarcal subvenciona amb 78.000 euros la fibra òptica

Es vol ajudar als municipis amb menys població de la comarca

per Judith Espert

Arreu

Tots els consellers han votat a favor de l'impuls a la fibra òptica comarcal
Tots els consellers han votat a favor de l'impuls a la fibra òptica comarcal | Consell Comarcal

78.200 euros. Aquesta és la xifra que destinarà el Consell Comarcal a fer possible l'arribada de la fibra òptica, sobretot, als municipis amb menys habitants. Un pla comarcal enfocat a fer front els costos d'infraestructures i obra civil, però també a l'equipament i altres materials per desplegar aquesta tecnologia. Una acció «primordial», segons el President Eudald Picas, qui considera «la fibra òptica és vital». La voluntat és promoure l'arribada de la xarxa a punt «on les operadores no volen arribar».

 


 

La subvenció s'atorgarà per concurrència competitiva amb un màxim de 14.000 euros per a cada població. Els projectes podran ser més costosos, però els ajuntaments n'hauran d'assumir la resta de l'import. Les obres hauran d'estar enllestides abans de l'octubre del 2020. Les bases preveuen millors puntuacions pels municipis menys poblats i també prevaldran els projectes que connectin més d'un nucli de població.

Un pla que vol millorar la competitivitat de la comarca i fomentar el reequilibri i, així, evitar la pèrdua de població que la comarca ha patit en els darrers anys. L'oposició ha celebrat aquest anunci: «La fibra òptica en una comarca com la nostra és una prioritat. Per tant, quan veiem que des de l'equip de Govern s'aposta per aquesta línia, el que fem és celebrar-ho», exposa Roger Bosch, portaveu d'ERC. La proposta s'ha aprovat per unanimitat.