Ripoll presenta el nou mapa de fotografies històriques

Es pot consultar al web ripollabansara.cat

per Redacció

Societat

Una de les fotos que es poden consultar al web ripollabansara.cat
Una de les fotos que es poden consultar al web ripollabansara.cat | Ajuntament de Ripoll

"Ripoll, abans i ara". Així es com s’anomena el nou mapa de fotografies històriques de la capital de comarca, que es pot visitar arreu del món a través del web www.ripollabansara.cat. Un projecte que arrenca amb un total de 78 fotografies. 60 cedides per l’Arxiu Comarcal del Ripollès, i la resta per particulars. L’ajuntament anima a fer més gran i complert aquest arxiu fotogràfic gràcies a aportacions individuals. "La gràcia és que clicant sobre un dels punts del mapa es desplegaran les fotografies d'aquell entorn amb l'explicació que convingui. Com més aportacions tingui més gran i complert serà" segons ha explicat el regidor de cultura Ramon Santanach.

Ara mateix, la prioritat és aconseguir les instantànies més antigues. Poden ser de diversos àmbits, que posin de manifest el pas del temps. Per exemple, monuments o fets transcendentals per la vila. Santanach ha explicat que la intenció és "recollir de quan més endarrere millor i anar avançant fins els dies presents. La més antiga és del 1893 i la més moderna de les que hi ha ara és del 1968"

Els interessats poden portar les seves fotografies a l’àrea de cultura de l’ajuntament, l’arxiu comarcal o al museu etnogràfic. S’escanejarà la imatge, i serà tornada al moment. També es prendran les dades de la persona que la cedeix perquè en quedi constància.

El mapa històric és un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2018. Ha suposat una inversió de 3.000 euros.