Miquel Esteve fotografia els ponts de Ripoll des d'un punt de vista diferent

El riu i la història són els elements principals d'una exposició que ja es troba a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll

per Xevi Pujol

Cultura

Miquel Esteve amb una de les fotografies dels ponts de Ripoll
Miquel Esteve amb una de les fotografies dels ponts de Ripoll | Xevi Pujol

Miquel Esteve mira Ripoll des dels rius en una nova exposició permanent a la Biblioteca Lambert Mata. Són 14 fotografies amb els nombrosos ponts de la vila com a protagonistes, vistos des de la llera. La mostra vol divulgar també part de la història d’aquests ponts.

«La gent de Ripoll passem cada dia pels ponts, però no coneixem la seva història ni perquè es van construir», diu Esteve. Ell és qui ha fet les fotografies recentment, però aquestes s’acompanyen d’instantànies antigues extretes del fons de l’Arxiu Comarcal i de la mateixa biblioteca. Així, es pot apreciar el pas del temps.

Una sèrie de textos de Ramon Prat repassen la història de cada pont, centrant-se sobretot en l'època on les fàbriques metal·lúrgiques prenien molta importància. «En aquell temps, els ponts de Ripoll eren més funcionals que no pas arquitectònics», detalla Miquel Esteve.

La intenció d’Esteve i Prat és fer una presentació oficial de l’exposició properament. Volen que hi participin altres persones per trobar una visió diferent de tot el relacionat amb el pas dels rius Ter i Freser per Ripoll.